Zece repere

Cele zece iconografii explorează în principal zona centrală a oraşului, dar în acelaşi timp marchează şi obiective precum Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, Zona de agrement Ciric sau Stadionul „Emil Alexandrescu”.

Provocarea a constat în stilizarea obiectivelor într-o manieră reconoscibilă cu grad de detaliu adaptabil atât la dimensiunea redusă a unei hărţi expuse în interiorul tramvaiului cât şi la dimensiunile mai mari specifice panourilor de expunere din cadrul staţiilor.

Pentru a diferenţia pictogramele de schema cromatică a traseelor, am adoptat culoarea roşie, o culoare puternică de semnalizare. Iconografiile sunt o formă de comunicare nonverbală ce asigură un dialog direct şi simplu atât pentru copii ce nu știu încă să citească, bătrânii ce au probleme cu vederea cât şi pentru turişti, transformând transportul în comun din Iaşi, în unul mai adaptat nevoilor tuturor generaţiilor dar şi călătorilor de peste graniţe.

Hărţile traseelor mijloacelor de transport în comun personalizate cu clădirile emblatice ale Iaşiului au fost implementate tot în anul 2015 în interiorul tramvaielor, autobuzelor şi staţiilor. De asemenea harta poate fi consultată şi pe site-ul Companiei de Transport Public Iaşi.